PowerShell 5 introduceert Package Management
Met PowerShell 5 heeft Microsoft PowerShell Package Management geïntroduceerd. PowerShell Package Management unificeert het management van een veelvoud aan mogelijke package soorten onder een enkele interface en is volledig extensible waardoor het eenvoudig is nieuwe soorten toe te voegen.
Lees meer
Windows Server 2016: uitgelichte nieuwe features
Windows Server is niet meer weg te denken uit het IT-landschap en heeft zijn diensten bewezen in de afgelopen jaren. In de nieuwste versie van Windows Server is te zien dat de ontwikkelingen sinds het uitbrengen van Windows Server 2012 niet hebben stil gelegen en zijn er veel nieuwe features welke beschikbaar komen in het nieuwe besturingssysteem. Alle nieuwe features zetten wij op rij.
Lees meer
Met Azure Site Recovery naar de hybrid cloud
Business continuity and disaster recovery (BCDR), één van de meest besproken thema’s in het IT-landschap. Hoewel business continuity and disaster recovery vaak in één ademteug genoemd worden zijn de doelen van beide anders. Hoe om te gaan met een BCDR strategie? En hoe maakt u de stap naar de hybrid cloud?
Lees meer
Studiereis naar Microsoft Executive Briefing Center in Brussel
De complexe, snel veranderende wereld dwingt u om ontwikkelingen goed bij te houden. Waar kan dat beter dan bij de bron? Inovativ organiseert samen met Microsoft een studiereis op dinsdag 11 oktober 2016 naar het Microsoft Executive Briefing Center in Brussel.
Lees meer
Inovativ intensiveert strategisch samenwerking met Microsoft
Al sinds de oprichting werkt inovativ nauw samen met het de ontwikkelteams van Microsoft HQ in Redmond (USA). Zo neemt inovativ bijvoorbeeld deel aan de diverse TAP-programma’s, en kan daarmee kennis opdoen van de nieuwe Cloud diensten, nog voordat ze publiek beschikbaar komen. Deze strategische samenwerking met Microsoft zal zich verder intensiveren: onze consultant en MVP Marc van Eijk zal namelijk per 1 mei 2016 Microsoft HQ gaan versterken!
Lees meer
Ongekende mogelijkheden met de Microsoft Surface Hub
Op vrijdag 18 maart is er door Microsoft in samenwerking met inovativ een inspiratiesessie gegeven rondom het thema Virtual Engineering. De genodigden kregen een deepdive in de ongekende mogelijkheden van de Microsoft Surface Hub.
Lees meer
HPE APC: een turnkey Microsoft Cloud Platform van inovativ en HPE
Onlangs hebben inovativ en HP Enterprise in nauw teamverband gewerkt aan de realisatie van een uitgebalanceerd Azure Private Cloud (APC) systeem. Met als doel: een Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) diensten mogelijk te maken met standaard hardware en software - tegen zo laag mogelijke kosten, met een zo hoog mogelijke kwaliteit.
Lees meer
Upgraden naar Configuration Manager 1511? We leggen graag uit waarom…
Recentelijk heeft Microsoft een nieuwe versie van System Center Configuration Manager (versie 1511) uitgebracht als opvolger van Configuration Manager 2012. Waarom loont het om te upgraden naar Configuration Manager 1511?
Lees meer
Desired State Configuration – On-prem of vanuit Azure?
Azure Automation is een Automation / Orchestration as a Service oplossing welke aangeboden wordt in Microsoft Azure. Deze service biedt verschillende features waaronder het uitvoeren van zogenaamde runbooks en tegenwoordig ook het hosten van een Desired State Configuration (DSC) pull server.
Lees meer
What’s new in Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM 1511)
Sinds een aantal weken is de nieuwste versie van Microsoft System Center Configuration Manager beschikbaar. Deze versie, de opvolger van Microsoft System Center 2012R2 Configuration Manager, biedt een aantal interessante nieuwe features.
Lees meer
Hoe kan controle worden behouden over Azure Resources
Microsoft Azure, het cloud platform van Microsoft. Het is de public cloud van Microsoft waar IT professionals, developers en data analisten verschillende resources kunnen uitrollen om hun oplossingen te bouwen. Maar als de IT eenmaal deze resources heeft uitgerold in Azure, hoe kan controle worden gehouden over deze resources?
Lees meer
Is Microsoft’s Operations Management Suite de nieuwe System Center?
System Center werd 9 jaar geleden gelanceerd tijdens de Microsoft Management Summit 2007 in Las Vegas, toen Microsoft haar visie omtrent “Dynamic Datacenter” aan het uitleggen was, in een tijdperk dat de iPhone nog gelanceerd moest worden. We leven nu in een andere tijd: een Mobile First, Cloud First wereld. Dat vraagt om een andere aanpak in beheer. En dus stellen we ons de vraag: is OMS de nieuwe System Center?
Lees meer
Duo+: Efficiënter samenwerken dankzij nieuwe Lumia 950 smartphones
Sinds kort werken alle medewerkers die onderdeel uitmaken van Duo+, het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel, met de nieuwste Microsoft Lumia 950 smartphones.
Lees meer
Wat zijn de mogelijkheden van Software Defined Storage?
Met Software Defined Storage, verandert het veld van storage leveranciers en producten en kan er met industriestandaard bouwstenen vrij eenvoudig grote, flexibele, zeer snelle en hoog beschikbare storage oplossingen gebouwd worden.
Lees meer
Is de Microsoft Operations Management Suite klaar voor uw omgeving?
Naast SCOM hebben we tegenwoordig een tweede Microsoft beheeroplossing die we onder het kopje “Monitoring/ Alerting oplossingen” kunnen plaatsen te weten: Operations Management Suite (OMS).
Lees meer
Inovativ sponsort Join for Joy
Inovativ steunt stichting Join for Joy. Met het sponsorbedrag maakt inovativ het mogelijk om ter plaatse de Summer Camps van Join for Joy te steunen. Daarmee levert inovativ een bijdrage aan de levenskwaliteit van kinderen in ontwikkelingslanden.
Lees meer
Inovativ Windows 10 Check-In partner
Op 29 juli heeft Microsoft Windows 10 gelanceerd. Windows 10 is de nieuwste versie van Windows waarin de beste features van Windows 7 en 8 zijn samengebracht.
Lees meer
Inovativ winnaar van Microsoft Government Cloud Partner of the Year Award
Inovativ wint de Microsoft Government Cloud Partner of the Year Award 2015.
Lees meer