Inovativ and Sparked are continuing as InSpark
Inovativ and Sparked have joined forces and are continuing as InSpark. InSpark provides a higher level of innovation to customers and enables organizations to transform in order to increase their impact and accelerate their business.
Lees meer
Inovativ en Sparked samen verder als InSpark
Inovativ en Sparked bundelen de krachten. En gaan samen verder onder een nieuwe naam: InSpark. Om zo organisaties met nog meer ervaring en expertise te kunnen innoveren. En transformeren om hun impact te vergroten en business te versnellen.
Lees meer
Publieke sector sessie: Maak kennis met hybrid cloud i.c.m. Microsoft Azure - 16 maart 2017
Cloud Computing, het afnemen van gecentraliseerde ICT-applicaties via het internet, is goedkoop, flexibel, groen, innovatief en beheersbaar. Het is een goede optie om op een veilige manier kosten te besparen en flexibel te kunnen zijn zodat u zich kunt richten op uw kerncompetenties. Op 16 maart organiseren wij een publieke sector sessie over de hybride cloud waarin Microsoft Azure een centrale rol speelt.
Lees meer
Logicalis SMC en inovativ organiseren Azure hackathon voor Vivat
Logicalis SMC voert op dit moment een project uit bij VIVAT, bekend van onder meer de merken Zwitserleven, Reaal en ACTIAM, op basis van de IT4IT referentie architectuur. Hiermee kan Vivat in de nabije toekomst haar IT als een echte business runnen. Inovativ werkt samen met Logicalis SMC en Vivat om de Microsoft onderdelen te implementeren. Om een vliegende start te maken, en verder draagvlak te krijgen binnen de organisatie werd een hackathon georganiseerd om stakeholders mee te nemen in het proces.
Lees meer
Mobiele apparaten beter beveiligen met Lookout en Enterprise Mobility Suite
Met de toename in het gebruik van mobiele apparaten is er ook een toename van het aantal applicaties voor mobiele apparaten. Deze ontwikkeling gaat samen met de trend dat gebruik van privé toestellen voor zakelijke doeleinden wordt toegestaan, waarbij zakelijke toestellen voor privé gebruik al langer gebruikelijk is. Kortom de scheiding tussen privé- en zakelijk vervaagt meer en meer. Onlangs is Lookout Mobile Security gelanceerd. Een oplossing die ingezet kan worden in combinatie met de Microsoft Enterprise + Mobility.
Lees meer
Beëindiging support: System Center Configuration Manager 2012 SP1 en 2012 R2
Begin januari heeft Microsoft haar klanten geattendeerd op het feit dat ondersteuning voor Hybrid Mobile Device Management gaat eindigen voor klanten die gebruik maken van System Center Configuration Manager 2012 SP1 of System Center Configuration Manager 2012 R2. In de praktijk betekent dit dat beide Configuration Manager versies vanaf 10 april 2017 geen verbinding meer kunnen maken met Microsoft Intune.
Lees meer
Op heterdaad betrapt met Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP)
U leest of ziet het bijna dagelijks op televisie of nieuwssites. Bedrijven die een digitale inbraak hebben gehad en waarvan de bedrijfsgegevens zijn gestolen. Dit is de nachtmerrie van elk bedrijf. Dit gebeurt de laatste jaren steeds vaker. Hackers staan niet stil. Ook zij ontwikkelen door en bedenken nieuwe methodes en strategieën om op een bepaalde manier bij onze data te kunnen komen en te bemachtigen. Aanvallen worden alsmaar slimmer, sneller en complexer. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk voor organisaties om zich tegen te weren of te vechten. Dit maakt een nieuwe aanpak noodzakelijk en daarom heeft Microsoft nieuwe oplossingen ontwikkeld genaamd Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).
Lees meer
Operations Management Suite als onderdeel van uw beveiligingsstrategie
Operations Management Suite (OMS) is de Microsoft IT management oplossing met sterke focus op cloud en datacenter beveiliging. Met OMS kan informatie van diverse systemen centraal in de cloud worden verzameld en geanalyseerd. Door het samenbrengen van gegevens van verschillende systemen en deze gezamenlijk te analyseren ontstaat overzicht in de huidige status, configuratie en gedragingen van het gehele IT landschap.
Lees meer
Continuous integration met Microsoft Azure
Continuous integration (CI) is een vakterm binnen software ontwikkeling. Het is een methode die ervoor zorgt dat software een kortere time-to-market heeft en kwalitatief beter in elkaar zit. Bedrijven kunnen middels deze methode sneller reageren op de vraag uit de markt. Met de combinatie Microsoft Azure en VSTS kunt u dus een stap verder gaan dan alleen infrastructuur-as-a-service, maar kunt u Azure gebruiken als geautomatiseerd platform voor uw applicaties.
Lees meer
Bespaar tot 40% op Azure met Microsoft Azure Hybrid Use Benefit
Traditioneel heeft u met een migratie van on-premise servers naar de cloud vaak te maken met een uitbreiding van uw licentie. Dit is met de komst van het Microsoft Azure Hybrid Use Benefit niet langer meer nodig. Zo helpt dit programma u om de meeste waarde uit uw licenties te halen zowel on-premise als in de cloud en kunt u maar liefst tot 40% in kosten besparen.
Lees meer
Ampelmann klaar voor de cloud met flexibele Microsoft licenties via inovativ
Ampelmann Operations B.V. was op zoek naar een toekomstvaste contractvorm voor haar Microsoft licenties als ook naar manieren om kosten te reduceren. Op basis van advies van inovativ stapt ze over naar het Cloud Solution Provider (CSP) programma van Microsoft.
Lees meer
Reduceer uw spookkosten met Office 365!
Mogelijk verliest ook uw organisatie 10% van de totale personeelskosten doordat medewerkers informatie niet kunnen vinden. Dit noemen wij spookkosten. Informatie die slecht of niet toegankelijk is kost organisaties tientallen uren per maand per medewerker. Welk document heb ik nu precies nodig, welke collega kan ik het best raadplegen, waarom moet ik steeds inloggen etc. Dit terwijl van medewerkers wordt verwacht dat zij sneller en productiever moeten zijn. Hoe kunnen deze kosten worden gereduceerd?
Lees meer
Inovativ nu lid van het Microsoft Partner Advisory Council
Per heden is inovativ lid van de zeer selecte groep partners die onderdeel zijn van het Microsoft Partner Advisory Council (PAC). Het PAC geeft Microsoft de mogelijkheid om waardevolle feedback te krijgen over haar producten en services en hoe deze zijn toegepast bij klanten. Kennisdeling is een belangrijk onderdeel van het PAC.
Lees meer
10 voordelen van het Cloud Solution Provider programma
Innoveren door de inzet van clouddiensten is voor veel organisaties niet nieuw. Op flexibele manier kunnen diensten direct in de cloud worden toegevoegd en in gebruik worden genomen. De kosten van deze clouddiensten zouden even flexibel moeten zijn als de dienst zelf. Microsoft introduceerde dit jaar het Cloud Solution Provider (CSP) programma, en biedt hiermee nu deze flexibiliteit. Wij zetten de 10 voordelen van het Cloud Solution Provider programma op een rij.
Lees meer
Meer focus op beveiliging binnen de nieuwe Microsoft Enterprise Mobility + Security Suite
In mei 2014 introduceerde Microsoft een nieuwe beheeroplossing die bestond uit een aantal cloud oplossingen die samen de Enterprise Mobility Suite (EMS) vormden. Bijna twee jaar later heeft Microsoft deze suite verder uitgebreid met een aantal nieuwe oplossingen welke aansluiten op de dagelijkse uitdagingen in een mobile first, cloud first wereld. Wat is er veranderd in deze nieuwe suite?
Lees meer
Beveilig uw documenten op een moderne manier met Azure Information Protection
Recent heeft Microsoft Azure Information Protection in Public Preview uitgebracht. Wat is er mogelijk met Azure Information Protection? Kunnen documenten op deze manier beter beveiligd worden voor ongeautoriseerde toegang? Hoe kan Azure Information Protection een bijdrage kan leveren aan de beveiligingsstrategie binnen een organisatie?
Lees meer
Drie redenen om SharePoint Online vandaag nog te activeren
Mogelijk maakt uw organisatie al gebruik van verschillende Office 365 diensten en heeft u de beschikking over verschillende productiviteit verhogende applicaties. De prioriteit van organisaties ligt vaak bij het activeren van de bestaande Office applicaties zoals Outlook in combinatie met Exchange Online, Word, Excel, PowerPoint etc. Daarbij wordt de activatie van SharePoint Online vaak vooruit geschoven en uitgesteld. U weet van uitstel komt vervolgens afstel.
Lees meer
Azure Pack of Azure Stack? Wat zijn de verschillen
De afgelopen dagen maakte Microsoft bekend dat zij erop mikken om halverwege 2017 Azure Stack uit te brengen. Op dit moment is Azure Stack nog in een vroege fase van de ontwikkeling: TP1 ofwel de eerste milestone. Waar Microsoft Azure de publieke kant van het platform is, is Azure Pack de private kant. Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee?
Lees meer
Snel aan de slag in de ontwikkel-en testomgeving met Azure DevTest Labs
In ontwikkel-en testomgevingen zijn er verschillende uitdagingen waar organisaties mee geconfronteerd worden. Azure DevTest Labs biedt de oplossing om deze problemen tegen te gaan. Microsoft heeft eind mei 2016 de Azure DevTest Labs service publiekelijk beschikbaar gemaakt en kan ingezet worden binnen het Azure IaaS platform.
Lees meer
Onze eerste Microsoft HoloLens ervaring
De Microsoft HoloLens integreert de digitale wereld in de echte wereld - augmented reality. Sinds kort is de HoloLens voor ontwikkelaars beschikbaar. Inovativ heeft er een aantal in haar bezit en ging direct testen. Onze eerste ervaring delen wij graag!
Lees meer
Inovativ uitgeroepen tot Cireson partner of the year
Tijdens de Cireson award uitreiking op de Microsoft Worldwide Partner Conference 2016 is inovativ voor tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Cireson Partner of the Year in Europa. Cireson biedt oplossingen waarmee bijvoorbeeld Microsoft System Center Service Manager uitgebreid kan worden met een gebruiksvriendelijke multi-inzetbare portal.
Lees meer
Inovativ wint Frontline Partner Growth en Excellence Award 2016
In Toronto (Canada) tijdens het World Wide Partner Conference van Microsoft werd inovativ verrast met een Award van Microsoft en HPE in de categorie van Growth en Excellence. Deze award eert de diepe betrokkenheid van inovativ bij het Microsoft en HPE FLP Partner Programma.
Lees meer
Microsoft Worldwide Partner Conference 2016
Van 10 juli t/m 14 juli 2016 komen Microsoft-partners naar Toronto om deel te nemen aan het Worldwide Partner Conference (WPC). Deze conferentie voor Microsoft partners is het grootst in zijn soort. Zo’n 15.000 deelnemers die zich laten informeren over de toekomst, ontwikkelingen en strategieplannen van Microsoft voor 2016 – 2017.
Lees meer
Bert Wolters Most Valuable Professional
Iedere eerste dag van het kwartaal heerst er iets van spanning en opwinding binnen de kantoren van inovativ. Deze dagen horen de MVP award genomineerde Microsoft Community Experts namelijk of hun nominatie wordt omgezet in de titel Most Valuable Professional. Afgelopen 1 juli was ook weer zo’n dag. Bert Wolters kreeg bericht dat hij zich Microsoft Valuable Professional voor Microsoft Azure mag noemen.
Lees meer
Databeveiliging in de BYOD wereld met Conditional Access
Het beveiligen van bedrijfsdata wordt steeds belangrijker met de toename van clouddiensten en de toename van mobiele apparaten waarop deze data geopend kan worden. Door deze veranderingen moet de manier van het beveiligen van data ook worden verbeterd. Hoe zit dat met databeveiliging in de BYOD wereld en Conditional Access?
Lees meer
PowerShell 5 introduceert Package Management
Met PowerShell 5 heeft Microsoft PowerShell Package Management geïntroduceerd. PowerShell Package Management unificeert het management van een veelvoud aan mogelijke package soorten onder een enkele interface en is volledig extensible waardoor het eenvoudig is nieuwe soorten toe te voegen.
Lees meer
Windows Server 2016: uitgelichte nieuwe features
Windows Server is niet meer weg te denken uit het IT-landschap en heeft zijn diensten bewezen in de afgelopen jaren. In de nieuwste versie van Windows Server is te zien dat de ontwikkelingen sinds het uitbrengen van Windows Server 2012 niet hebben stil gelegen en zijn er veel nieuwe features welke beschikbaar komen in het nieuwe besturingssysteem. Alle nieuwe features zetten wij op rij.
Lees meer
Met Azure Site Recovery naar de hybrid cloud
Business continuity and disaster recovery (BCDR), één van de meest besproken thema’s in het IT-landschap. Hoewel business continuity and disaster recovery vaak in één ademteug genoemd worden zijn de doelen van beide anders. Hoe om te gaan met een BCDR strategie? En hoe maakt u de stap naar de hybrid cloud?
Lees meer
Inovativ intensiveert strategisch samenwerking met Microsoft
Al sinds de oprichting werkt inovativ nauw samen met het de ontwikkelteams van Microsoft HQ in Redmond (USA). Zo neemt inovativ bijvoorbeeld deel aan de diverse TAP-programma’s, en kan daarmee kennis opdoen van de nieuwe Cloud diensten, nog voordat ze publiek beschikbaar komen. Deze strategische samenwerking met Microsoft zal zich verder intensiveren: onze consultant en MVP Marc van Eijk zal namelijk per 1 mei 2016 Microsoft HQ gaan versterken!
Lees meer
Ongekende mogelijkheden met de Microsoft Surface Hub
Op vrijdag 18 maart is er door Microsoft in samenwerking met inovativ een inspiratiesessie gegeven rondom het thema Virtual Engineering. De genodigden kregen een deepdive in de ongekende mogelijkheden van de Microsoft Surface Hub.
Lees meer
HPE APC: een turnkey Microsoft Cloud Platform van inovativ en HPE
Onlangs hebben inovativ en HP Enterprise in nauw teamverband gewerkt aan de realisatie van een uitgebalanceerd Azure Private Cloud (APC) systeem. Met als doel: een Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) diensten mogelijk te maken met standaard hardware en software - tegen zo laag mogelijke kosten, met een zo hoog mogelijke kwaliteit.
Lees meer
Upgraden naar Configuration Manager 1511? We leggen graag uit waarom…
Recentelijk heeft Microsoft een nieuwe versie van System Center Configuration Manager (versie 1511) uitgebracht als opvolger van Configuration Manager 2012. Waarom loont het om te upgraden naar Configuration Manager 1511?
Lees meer
Desired State Configuration – On-prem of vanuit Azure?
Azure Automation is een Automation / Orchestration as a Service oplossing welke aangeboden wordt in Microsoft Azure. Deze service biedt verschillende features waaronder het uitvoeren van zogenaamde runbooks en tegenwoordig ook het hosten van een Desired State Configuration (DSC) pull server.
Lees meer
What’s new in Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM 1511)
Sinds een aantal weken is de nieuwste versie van Microsoft System Center Configuration Manager beschikbaar. Deze versie, de opvolger van Microsoft System Center 2012R2 Configuration Manager, biedt een aantal interessante nieuwe features.
Lees meer
Hoe kan controle worden behouden over Azure Resources
Microsoft Azure, het cloud platform van Microsoft. Het is de public cloud van Microsoft waar IT professionals, developers en data analisten verschillende resources kunnen uitrollen om hun oplossingen te bouwen. Maar als de IT eenmaal deze resources heeft uitgerold in Azure, hoe kan controle worden gehouden over deze resources?
Lees meer
Is Microsoft’s Operations Management Suite de nieuwe System Center?
System Center werd 9 jaar geleden gelanceerd tijdens de Microsoft Management Summit 2007 in Las Vegas, toen Microsoft haar visie omtrent “Dynamic Datacenter” aan het uitleggen was, in een tijdperk dat de iPhone nog gelanceerd moest worden. We leven nu in een andere tijd: een Mobile First, Cloud First wereld. Dat vraagt om een andere aanpak in beheer. En dus stellen we ons de vraag: is OMS de nieuwe System Center?
Lees meer
Duo+: Efficiënter samenwerken dankzij nieuwe Lumia 950 smartphones
Sinds kort werken alle medewerkers die onderdeel uitmaken van Duo+, het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel, met de nieuwste Microsoft Lumia 950 smartphones.
Lees meer
Wat zijn de mogelijkheden van Software Defined Storage?
Met Software Defined Storage, verandert het veld van storage leveranciers en producten en kan er met industriestandaard bouwstenen vrij eenvoudig grote, flexibele, zeer snelle en hoog beschikbare storage oplossingen gebouwd worden.
Lees meer
Is de Microsoft Operations Management Suite klaar voor uw omgeving?
Naast SCOM hebben we tegenwoordig een tweede Microsoft beheeroplossing die we onder het kopje “Monitoring/ Alerting oplossingen” kunnen plaatsen te weten: Operations Management Suite (OMS).
Lees meer
Inovativ sponsort Join for Joy
Inovativ steunt stichting Join for Joy. Met het sponsorbedrag maakt inovativ het mogelijk om ter plaatse de Summer Camps van Join for Joy te steunen. Daarmee levert inovativ een bijdrage aan de levenskwaliteit van kinderen in ontwikkelingslanden.
Lees meer
Inovativ Windows 10 Check-In partner
Op 29 juli heeft Microsoft Windows 10 gelanceerd. Windows 10 is de nieuwste versie van Windows waarin de beste features van Windows 7 en 8 zijn samengebracht.
Lees meer
Inovativ winnaar van Microsoft Government Cloud Partner of the Year Award
Inovativ wint de Microsoft Government Cloud Partner of the Year Award 2015.
Lees meer