Flexibel op- en afschalen met Office 365, EM+S en Azure licenties

Door: Emile Smeets | 24-10-201

Innoveren door de inzet van clouddiensten is voor veel organisaties niet nieuw. Op flexibele manier kunnen diensten direct in de cloud worden toegevoegd en in gebruik worden genomen. De kosten van deze clouddiensten zouden even flexibel moeten zijn als de dienst zelf. Microsoft introduceerde dit jaar het Cloud Solution Provider (CSP) programma, en biedt hiermee nu deze flexibiliteit.

Microsoft cloud solution provider
Want hoe zit het vandaag de dag met Microsoft licentiemodellen zoals Enterprise Agreements (EA), Microsoft Products and Services Agreement of Pay-per-Use model. Bieden zij die flexibiliteit waar organisaties naarstig op zoek naar zijn? Kunnen kosten voldoende inzichtelijk en beheersbaar gemaakt?

Met deze genoemde modellen is het inzicht beperkt, aanpassen lastig, levering kunnen langer duren en de flexibiliteit beperkt. Neem als voorbeeld een beheerder die een zware Virtual Machine aanzet om een testscript te draaien. Hoe kan voorkomen worden dat kosten hoog oplopen in testfase? Zou het niet mooier zijn als deze kosten vooraf inzichtelijk zijn?

Voor iedere organisatie is het belangrijk dat de verantwoordelijke(n) direct inzicht in kosten hebben en deze kunnen herleiden naar diensten en activiteiten op een willekeurig moment. Naast de technische uitdaging moet een organisatie ook naar de kostenrisico’s controleren en hier indien nodig direct op inspelen.

Microsoft licenties, zo flexibel als de cloud
Het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma is een model dat aansluit op de business wens om flexibel clouddiensten af te nemen. Inovativ als Microsoft Gold Certified partner neemt licentiezorgen nu uit handen. Een dienstverlening via inovativ op een eigen tenant. Hiermee is het mogelijk om dagelijks op- en af te schalen in gebruikers en/of diensten en diensten om te zetten zónder kosten uit het verleden af te schrijven. Inovativ kan bovendien directe ondersteuning bieden doordat status en configuratiegegevens van de tenant real-time zichtbaar is.

Alle voordelen van CSP op een rij: 
  • Eén aanspreekpunt voor al uw Microsoft-licentie vraagstukken; 
  • Volledige ontzorging bij overstap naar het CSP model; 
  • Alle specialisten van inovativ binnen handbereik; 
  • Technische kennis op MVP-niveau – inovativ heeft de meeste MVP’s binnen Europa in dienst; 
  • Support (24/7) door onze business unit LiveCare
  • Real-time inzicht in kosten via het dashboard; 
  • Flexibel op- en afschalen van abonnementen 24/7 via de portal; 
  • Facturatie van cloud diensten die achteraf per maand wordt doorbelast;  
  • Real-time inzicht van verbruik en kosten; 
  • Besparing t.o.v. de Microsoft websiteprijs.

Wilt u samen met Emile Smeets sparren over flexibele inzet van clouddiensten en Microsoft licentievraagstukken? Stuur Emile Smeets een bericht en ontdek samen wat de mogelijkheden zijn.