Bespaar tot 40% op Azure met Hybrid Use Benefit

Door: Emile Smeets | 29-12-2016

Traditioneel heeft u met een migratie van on-premise servers naar de cloud vaak te maken met een uitbreiding van uw licentie. Dit is met de komst van het Microsoft Azure Hybrid Use Benefit niet langer meer nodig. Zo helpt dit programma om de meeste waarde uit uw licenties te halen zowel on-premise als in de cloud.

Het Microsoft Azure Hybrid Use Benefit biedt de mogelijkheid om met on-premise licenties Azure VM’s te licenseren. Dit kan wanneer de Windows Server Standard of Windows Server Datacenter licentie Software Assurance omvatten. De facturatie verloopt dan alleen op basis van de rekencapaciteit en niet op basis van de VM.

Benieuwd of u ook in aanmerking komt voor deze forse besparing? Bekijk onderstaande scenario's om te ontdekkelen of deze besparing voor uw organisatie van toepassing is.

> Heeft u één of meerdere Windows Server licentie(s) die Software Assurance omvatten? Indien het antwoord ja is dan heeft u de volgende twee mogelijkheden. 
A Heeft u Windows Server versie Standard? U kunt de overstap maken naar de Azure cloud zolang u de licentie niet meer on-premise gebruikt.
B Heeft u Windows Server versie Datacenter? U kunt de overstap maken naar de Azure cloud en deze inzetten voor 16 cores op maximaal 2 machines. Daarnaast mag u de Datacenter licentie on-premise blijven gebruiken zolang u Software Assurance actief op uw contract houdt.

Indien u volgens de vorige scenario’s gebruik kan maken van het Azure HUB dan dient u de volgende stap te doorlopen om een daadwerkelijke reductie op uw Azure kosten te realiseren.

> Bij het aanmaken van de VM in Azure dient aangegeven te worden dat deze afkomstig is van een licentie die in aanmerking komt voor het Hybrid Use Benefit. De VM creatie verloopt dan met een custom image. 

Onderstaande tabel laat u concreet zien hoe deze besparing eruitziet. 

Azure Hybrid Use benefit programma
Tabel: Voorbeeld hoe u kunt besparen met Azure Hybrid Use Benefit (bron

Note: Besparing op basis van een D2 instance omgerekend naar jaar 2016, inclusief de kosten van Software Assurance. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Wilt u deze besparing realiseren en heeft u vragen over licentiëringsmogelijkheden of over de technische invulling neem dan contact op met Emile Smeets. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen dan nemen wij contact met u op.

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden van Microsoft Azure Hybrid Benefit te bespreken.