Logicalis SMC en inovativ organiseren Azure hackathon voor VIVAT

Door: Brenda Kager | 09-02-2017

Logicalis SMC voert op dit moment een project uit bij VIVAT, bekend van onder meer de merken Zwitserleven, Reaal en ACTIAM, op basis van de IT4IT referentie architectuur. Hiermee kan VIVAT in de nabije toekomst haar IT als een echte business runnen.

undefinedServiceNow wordt ingezet als service management tooling waarin onder andere de CMDB en service catalogus beschikbaar is. Deze wordt vervolgens gekoppeld met Visual Studio Team Services (VSTS) en Microsoft Azure om te komen tot een geautomatiseerde release pijplijn voor applicatieontwikkeling.

Inovativ werkt samen met Logicalis SMC en VIVAT om de Microsoft onderdelen te implementeren. Om een vliegende start te maken, en verder draagvlak te krijgen binnen de organisatie werd een hackathon georganiseerd om stakeholders mee te nemen in het proces.


Een zeer geslaagde dag waarin VIVAT kennis kon maken met het IT4IT framework, en de diverse technische onderdelen zoals Visual Studio, Microsoft Azure en ServiceNow. DevOps specialist Jeroen Niesen nam vanuit inovativ deel aan deze hackathon en zegt hierover: “Uniek aan deze opzet is dat binnen een week de beoogde eindsituatie al op hoofdlijnen getoond kon worden, waarbij de integratie tussen de verschillende tools (red: Azure, ServiceNow en Visual Studio) al functioneerden. In zo'n kort tijdsbestek is dit bijzonder te noemen; en voor VIVAT een bevestiging dat de oplossing ook echt gaat werken in de praktijk.”

 undefined  undefined  undefined


Naast Visual Studio Team Services (VSTS) welke gebruikt wordt om het Agile ontwikkelproces te ondersteunen en deployments naar Azure te automatiseren, wordt ook Microsoft Operations Management Suite (OMS) ingezet. Hiermee worden de verschillende IaaS en PaaS diensten op het Azure-platform bewaakt en gemonitord. Met name de integratie met Azure Application Insights zorgt ervoor dat VIVAT in één dashboard de status van haar applicaties kan zien.
 
Wilt u samen met Jeroen Niesen sparren over hoe uw organisatie kan transformeren op basis van DevOps in combinatie met Azure? Stuur Jeroen Niesen een bericht en ontdek samen wat de mogelijkheden zijn.