Mobiele apparaten beter beveiligen met Lookout en Enterprise Mobility + Security suite

Door: Ronny de Jong | 27-01-2017

Met de toename in het gebruik van mobiele apparaten is er ook een toename van het aantal applicaties voor mobiele apparaten. Deze ontwikkeling gaat samen met de trend dat gebruik van privé toestellen voor zakelijke doeleinden wordt toegestaan, waarbij zakelijke toestellen voor privé gebruik al langer gebruikelijk is. Kortom de scheiding tussen privé- en zakelijk vervaagt meer en meer. 

Onder deze applicaties zitten ook kwaadwillende applicaties die toegang willen krijgen tot deze data op mobiele apparaten. Deze kwaadwillende applicaties kunnen ertoe leiden dat bedrijfsdata wordt verwijderd of publiekelijk beschikbaar wordt gemaakt. Naast kwaadwillende applicaties krijgen gebruikers ook steeds meer te maken met malware en cryptoware. Beide kunnen ervoor zorgen dat het mobiele apparaat wordt besmet en onbruikbaar wordt gemaakt. Het is helaas lang niet altijd duidelijk voor gebruikers welke applicaties kwaadwillend zijn en of de rechten die applicaties vereisen ook de juiste zijn. In deze video gemaakt door ConsuWijzer wordt duidelijk waarom het belangrijk is dat apparaten worden beveiligd tegen ‘slechte’ apps. 

Lookout en microsoft
Onlangs is Lookout Mobile Security gelanceerd. Een oplossing die ingezet kan worden in combinatie met de Microsoft Enterprise Mobility + Security suite. Lookout Mobile Security kan ingezet worden voor het beveiligen van mobiele apparaten tegen applicaties, malware en cryptoware. Lookout heeft veel kennis op het gebied van beveiliging en compliance van iOS en Android apparaten en Microsoft heeft veel kennis van het beveiligen van de toegang tot mobiele apparaten en de bedrijfsdata op deze apparaten. Wanneer beide oplossingen worden gecombineerd resulteert dit in totaaloplossing voor het beheer van mobiele apparaten.

Onlangs zijn inovativ en Lookout een samenwerking aangegaan. Hierdoor kunnen wij klanten nog beter ondersteunen in het beveiligen van mobiele apparaten, applicaties en data.

Wilt u samen met Ronny de Jong sparren over de Microsoft Enterprise Mobility + Security suite in combinatie met Lookout? Stuur Ronny de Jong een bericht en ontdek samen wat de mogelijkheden zijn.