KPMG

Elk jaar vindt bij KPMG een interne audit plaats. Daarbij spaart het bedrijf zichzelf niet. Deputy CIO IT & Facilities Eric van den Broek: “We kijken regelmatig of we nog in control zijn. Simpel gezegd kijken we bij zo’n audit of onze informatiehuishouding voldoet aan onze strenge eisen. Onze klanten en medewerkers moeten er immers op kunnen vertrouwen dat er niet onbedoeld gegevens in andere handen terecht komen.” Het bedrijf was niet tevreden over de bestaande middelen hiervoor en vroeg inovativ om assistentie.

Rekening houden met de branche
Bij KPMG werd al gewerkt met Microsoft System Center Operations Manager (SCOM), maar men wilde meer. Niet alleen de machines monitoren, maar ook de werkzaamheden rond de kerndiensten van de IT-afdeling inzichtelijk maken. Inovativ hielp KPMG om de mogelijkheden van SCOM beter te benutten. Een aantal relevante Management Packs werd gefinetuned en op maat afgeleverd. Ook het eigen Management Pack van inovativ – dat voor de BlackBerry – werd ingezet. Hiernaast bood inovativ een efficiënte oplossing voor de uitrol van pc’s, waarbij het rekening hield met branchespecifieke eisen. Door de mix van besturingssystemen, waaronder Windows XP en Vista, was dit voorheen zeer arbeidsintensief. Met System Center Configurations Manager (SCCM) automatiseerde inovativ dit proces.

“Strategisch partnership.”

Kosten en gegevens in control
Resultaat van de inspanningen van inovativ: een effectief gemonitorde IT-omgeving en soepele, snelle uitrol van pc’s. Bovendien krijgt KPMG door verbeterd inzicht ook nog eens meer grip op licentiekosten. De verbeteringen zorgen voor een welkome kostenbesparing, aangezien KPMG veel meer taken in huis kan uitvoeren. Van den Broek is tevreden over de samenwerking met inovativ: “Inovativ trekt geen grotere broek aan dan het kan waarmaken. Het biedt een goede service, ze kwamen zelfs een keer onverwacht langs. Dat hebben we als heel prettig ervaren. Er werd goede documentatie geleverd en ze toonden flexibiliteit.” 

“Al jarenlang is inovativ onze partner voor Microsoft-oplossingen. Na monitoring en werkplekbeheer hielpen ze ons in 2014 onze procestooling te vervangen door SCSM. Nu leveren we onze diensten nog beter en sneller. Momenteel werken we met Inovativ samen om ons VMware-platform te vernieuwen naar Hyper-V. We zien de samenwerking als een strategisch partnership", aldus Van den Broek.