VolkerWessels

undefined
VolkerWessels innoveert op het gebied van virtueel bouwen. Het wordt steeds belangrijker een indruk te krijgen van het eindresultaat van een project. Haalbaarheid is daarbij een belangrijke factor. Zo wordt er nu ook mixed reality in gezet. “Wij krijgen hierdoor sneller inzicht in de eindsituatie van een project en kunnen, indien nodig, efficiënter wijzigingen aanbrengen. Nog belangrijker wellicht is dat onze klanten vanaf het prille begin mee kunnen kijken en zo bij het proces betrokken zijn.”, aldus Jan-Willem Vermeulen, directeur ICT VolkerWessels Infrastructuur Nederland.

Mixed reality met de Microsoft HoloLens

Mixed reality is een verzamelterm voor alle technologie waarbij de realiteit en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. VolkerWessels kan op deze manier informatie toevoegen aan een object, of een project in 3D projecteren op de locatie waar gebouwd wordt. De Microsoft HoloLens wordt door VolkerWessels ingezet om de mixed reality omgeving te creëren. 

Impact voor de toekomst

Jan-Willem Vermeulen geeft aan dat de verwachting is dat mixed reality en de Microsoft HoloLens een aanzienlijke impact zullen hebben op de werkwijze van VolkerWessels en de beleving die klanten krijgen. Daarnaast zal de toepassing van de Microsoft HoloLens niet beperkt blijven tot het engineering proces. “Er zijn talloze nuttige toepassingen te bedenken waarbij de HoloLens een rol kan spelen. Zo kan het zijn dat de HoloLens op een bouwplaats ingezet wordt voor veiligheidsinstructies. Doordat de HoloLens ook te bedienen is via spraak kan iemand zijn of haar werk op de reguliere wijze blijven uitvoeren terwijl er informatie toegevoegd wordt aan de werkelijke wereld.”, aldus Jan-Willem Vermeulen.

“We zochten een partner met een moderne en heldere visie, die toegang had tot de ontwikkelversie van de HoloLens en in staat was om ook snel te leveren. In inovativ hebben we deze partner gevonden.”

Inovativ, een innovatieve partner

VolkerWessels heeft een speciale app voor de HoloLens ontwikkeld samen met inovativ . Jan-Willem Vermeulen hierover: “We zochten een partner met een moderne en heldere visie, die toegang had tot  de ontwikkelversie van de HoloLens en in staat was om ook snel te leveren. In inovativ hebben we deze partner gevonden.” Inovativ heeft als één van de eerste partijen in Nederland een aantal HoloLens brillen kunnen bemachtigen en is hier direct met VolkerWessels mee aan de slag gegaan. “Toen de HoloLens gepresenteerd werd hadden we al hoge verwachtingen. Dit gaat een enorme impact hebben op een aantal sectoren. We zijn verheugd dat we met VolkerWessels het eerste project met de HoloLens hebben kunnen uitvoeren en al snel de toegevoegde waarde duidelijk is geworden.”, aldus Alex Hendrikse, Managing Partner bij inovativ.

undefinedSamen Slimmer Bouwen

Mixed reality is de volgende stap in virtueel bouwen. VolkerWessels past virtueel bouwen al jaren succesvol toe en het is cruciaal voor de bedrijfsvoering geworden. Er zijn minder faalkosten en kan er efficiënter gewerkt worden. Het toevoegen van informatie aan – modellen van – objecten zorgt voor verdere innovaties op het gebied van virtueel bouwen. De Microsoft HoloLens gaat hier een functie in vervullen.

Missie en strategie VolkerWessels

De eerste keuze voor opdrachtgevers, een aantrekkelijke werkgever voor talent en een solide en daadkrachtige partij voor financiers. Die ambities zijn bepalend voor het profiel en de missie van VolkerWessels. Gedreven door de beste mensen, ondernemerschap en innovatiekracht willen we onze onderneming verder versterken, in balans met de omgeving. Veiligheid, integriteit en duurzaamheid zijn voor VolkerWessels absolute voorwaarden.

Over inovativ

Inovativ spreek je uit als ‘innovatief’. Een eigenwijze spelling voor een bedrijf dat zijn klanten op eigen wijze helpt aan duurzame en passende oplossingen. Geen mooi-weer-verhalen, maar gewoon de realiteit. We hebben consultants in dienst, die u adviseren en de oplossing zelf implementeren. Persoonlijk contact, gewoon zoals het hoort. Inovativ is een System Integrator met de focus op Microsoft technologie die toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze referentiecase? Dan kunt u contact opnemen met Gjalt Rameijer van VolkerWessels (pers@volkerwessels.com of 088 1866 111) of met Brenda Kager, Marketing coördinator van inovativ (brenda.kager@inovativ.nl of 020 – 890 9100).