Samenwerking Microsoft:
“Inovativ weet alles van Microsoft-producten.”

Inovativ is voor Microsoft een belangrijke partner. Dat zegt ook Menno Barger, Partner Account Manager bij Microsoft Nederland. Met name het kennisniveau van inovativ noemt hij opvallend. Barger: “De specialisten van inovativ weten alles van Microsoft-producten. Al in een vroeg stadium omarmen ze nieuwe technologie, zodat ze projecten met succes afronden. Ze schurken dicht tegen het hoofdkantoor van Microsoft in de VS aan, hebben korte lijnen met de developers zelf. Daardoor zijn ze vaak als eerste in Nederland op de hoogte van ontwikkelingen. Dat is vrij uniek. Zelfs wij doen wel eens een beroep op hun contacten met de VS.”


Preferred partner

undefined“Inovativ is preferred partner – een elitegroep van maar veertig partners. Dat is een statement op zich. Als Microsoft leunen we steeds meer op de specifieke kennis van partners als inovativ”, zegt Barger. “Zodra we denken dat een specifieke klantvraag aansluit bij de expertise en het kaliber van een partner, halen we die erbij. In de driehoek die zo ontstaat, brengen we waardevolle kennis bijeen. Ieder draagt vanuit zijn kennis en perspectief bij aan een succesvol project. Daarbij maakt inovativ razendsnel de vertaalslag van problematiek naar goed werkbare oplossingen. Ze zijn creatief en kunnen binnen de kortste keren concreet starten met een project. En ze werken snel naar de juiste oplossing toe, binnen korte sales cycles.”

Enige Nederlandse deelnemer EMS Red Carpet Program
“Uiteraard heeft inovativ ruim en breed zijn sporen verdiend met platformoplossingen. En nu heeft het zich al heel snel bewezen met productivity-oplossingen. Zodra het zijn pijlen richt op nieuwe technologieën loopt het in no-time voorop. Dat blijkt wel uit het feit dat inovativ als enig Nederlands bedrijf is geselecteerd voor het EMS Red Carpet Program”, aldus Barger. Het EMS Red Carpet Program is een wereldwijd initiatief, waarin Microsoft per land de ‘go to’ partners selecteert voor nieuwe mobility- en cloudoplossingen. Partners worden gekozen op basis van strenge criteria, in gebieden als expertise, track record en het vermogen een project succesvol af te ronden en doelen te behalen.

Kennis delen
Volgens Brager komt inovativ met oplossingen die daadwerkelijk toegevoegde waarde bieden én inspireert het klanten: “Niet alleen binnen projecten, maar ook door op allerlei manieren kennis te delen. Via blogs, met roadshows. En ook bij een kennisevent als Experts Live; daarin heeft inovativ een grote rol. Ja, ook daar is de teaming van Microsoft en inovativ behoorlijk sterk.” Inovativ deelt ook kennis in Customer Immersion Experience Sessies, en tijdens studiereizen met klanten naar het Microsoft-hoofdkantoor in de VS of het Microsoft datacenter in Dublin.

Isabel Moll, Business Group Lead Microsoft, over Inovativ
“Inovativ is een zeer belangrijke partner voor Microsoft. Door de specialisatie in het Microsoft CloudOS kan het klanten uitstekend adviseren over System Center, Hyper-V, Azure en andere oplossingen in de omgeving. Het bedrijf weet de meerwaarde van deze oplossingen heel goed te vertalen voor onze klanten. Inovativ is koploper als het gaat om kennis. Niet alleen doet het mee aan speciale programma’s voor pre-releases van System Center, Hyper-V en Azure, ook heeft het negen MVP’s in huis, die direct contact hebben met onze ontwikkelteams in Redmond USA.”

 

Facts
Microsoft Gold Certified Partner sinds de oprichting
De meeste MVP’s binnen één bedrijf in Europa – maar liefst tien
Verschillende internationale awards, waaronder 2012 Private Cloud Partner of the Year en 2014 Top Cloud Performer of the Year
Preferred Partner voor Microsoft Consulting Services (MCS)
Managed Partner van Microsoft Nederland
Tier-1 Cloud Solution Provider (CSP)
Regelmatige participatie in Technology Adoption Programs (TAP)
Microsoft Services Ready Partner
Enterprise Mobility Suite Red Carpet Partner
Azure Circle Partner, Cloud Accelerate Partner en StorSimple Partner
Bekijk alle awards en certificeringen