Alex Hendrikse


Managing Partner

Alex Hendrikse slaat de brug tussen business en technologie. Sinds 1996 is de expert in Microsoft Platforms & Productivity in verschillende functies werkzaam in de ICT – als engineer, technisch specialist en consultant. In 2004 werd hij naast consultant ook ondernemer. Sinds oktober 2014 is hij Managing Partner bij inovativ.

"Als specialist in Platform & Productivity
wil ik de brug slaan
tussen business en technology."


Nog steeds is Alex actief als architect en consultant. In die rol ontwerpt en implementeert hij infrastructuren. Voor Alex maken mensen het verschil. Immers: IT is people business. Daarom is het zijn ambitie om technologie te laten aansluiten bij de behoefte van een organisatie – juist ook op de werkvloer. Alex wil voor klanten échte waarde toevoegen.

@alexhendrikse

Stijn Callebaut @stijnca
RT @igorpag: #Linux is finally coming to #WindowsServer2016 #WS2016 as #HyperV containers! https://t.co/9k9Z96ARpt
Stijn Callebaut @stijnca
RT @MS_ITProCA: Azure Automation has just been added as a new service for Microsoft Flow. Learn all about it in this @sstranger blog https:…
Stijn Callebaut @stijnca
RT @mgjohansen: "Monitor Kubernetes Containers with OMS Insight & Analytics Container Monitoring solution" https://t.co/OYwAPqvaSN #MSOMS
Alex heeft zowel een technische als bedrijfskundige achtergrond. Van daaruit weet hij exact de juiste vragen te stellen en komt hij tot constructieve oplossingen. Wat inovativ doet is zeer onderscheidend. Niet zozeer om het ‘wat’, maar vooral om het ‘hoe’. Met mensen dus. Echte topspecialisten. Klanten zien het én waarderen het. Volgens Alex past niet iedere klant bij inovativ – dat richt zich speciaal op de veeleisende klant met complexe omgevingen.

Microsoft is de belangrijkste partner, waar inovativ een uitstekende relatie mee heeft. Niet alleen in Nederland maar ook op het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond. Door de directe lijnen met de Product Teams lopen de specialisten van inovativ voorop in technologische expertise. Het is de beste. Dat is een hele verdienste in deze tijd van dynamische ontwikkelingen. Over zijn ervaringen als specialist schrijft hij artikelen; ook presenteert hij op internationale evenementen van onder meer Microsoft en IDC.

 

Bij inovativ sinds: 1 oktober 2014

Expertise: AzureOffice 365, Intune, EMS

Klanten: Gemeente Amersfoort, Gemeente Zeist, Belastingdienst, HOYER Group, Scotch & Soda