Ben Gelens


Consultant

Niet veel IT’ers zullen hun carrière op zee begonnen zijn. Ben Gelens wel. Als matroos bij de technische dienst voer hij mee met verschillende missies van de Koninklijke Marine en verleende hij hulp na de orkaan Katrina. Nog steeds is hij een echte troubleshooter; de last man standing als niemand anders er nog uitkomt met een uitdaging.


"Mijn kracht?
Ik weet vrijwel alles te automatiseren."


@bgelens

Ben Gelens @bgelens
Great post! https://t.co/DHIzKWV7m0
Ben Gelens @bgelens
RT @we_are_inspark: [BLOG] Wil je onder begeleiding aan de slag met Desired State Configuration? Een kort stappenplan door @bgelens https:/…
Ben Gelens @bgelens
RT @AzureVlog: First vlog now online! Some Tips and Tricks on #Azure #SiteRecovery by @jeroenniesen: https://t.co/2ngth9Wu9t

Ben is een techneut in hart en nieren. Als echte inovativ’er werkt hij graag met bleeding-edge-technologie. Hij kan daardoor eerder dan de gemiddelde IT’er oplossingen implementeren die vernieuwend  en innoverend zijn. Zijn kracht: hij weet vrijwel alles te automatiseren. Ben kan oprecht genieten van complexe uitdagingen. Vooral als het kip-ei-problemen zijn. Die ziet hij als logische puzzels, waarin hij met slimme trucs een opening forceert. Zo maakt hij complexe processen simpel. Klanten waarderen hem om zijn skills in troubleshooting en scripting. Zijn belangrijkste wapen is Powershell – zijn Zwitserse zakmes waarmee hij vrijwel alle uitdagingen kan oplossen en waar hij systemen mee integreert.

Hoe Ben bij inovativ terechtkwam, is een leuke anekdote. Via Microsoft Channel 9 bekeek hij een aantal TechEd-presentaties van Marc van Eijk. Zelf had hij daar nog wat aan toe te voegen, dus benaderde hij Marc via diens blog. Er gingen wat inhoudelijk e-mails over en weer; Ben maakte met zijn slimme, creatieve ideeën veel indruk op Marc. Niet veel later trad hij in dienst.

Bij inovativ sinds: 1 augustus 2014

Expertise: Virtual Machine Manager, Azure, StorSimple, Windows Azure Pack, Hyper-V, PowerShell

Klanten: Rabobank, ING, Deloitte, ITON, NEH Group