Daan Weda


Cloud & Datacenter Engineer LiveCare

Daan Weda wil altijd alles beter maken. Structurele oplossingen bedenken voor zijn klanten en uitdagingen aangaan. Hij vindt: de aanhouder wint. Hebben anderen zich al stukgebeten op een probleem, dan zoekt Daan nog even verder. Uiteindelijk zet hij altijd een creatieve technische oplossing neer die werkt.

Rust en focus zijn voor Daan belangrijke factoren in een project. Overzicht hebben. Eerst een plan maken en je er dan aan houden. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan de conceptuele fase: waarom doen we iets zo? wat is de meerwaarde voor de klant? Daan werkt graag samen in teams waar iedereen de schouders eronder wil zetten. Samen oprecht hetzelfde doel nastreven, gericht op de beste oplossing is en niet op wat het makkelijkste is.

Zijn carrière in de ICT heeft zijn wortels grappig genoeg in de muziek. Ooit wilde Daan zijn eigen muziekstudio bouwen. Maar met zijn studentenbudget kon hij zich geen dure apparatuur veroorloven. Dankzij Marktplaats, online manuals en bloed, zweet en tranen zette hij een studio neer waar je u tegen zegt. Het proces leerde hem dat hij het geweldig vond om zelf kennis te vergaren en die vervolgens in de praktijk te brengen. En omdat hij begreep dat hij zich in de ICT altijd verder zou kunnen ontwikkelen, was zijn carrièrekeuze snel gemaakt.

@DWeda

Daan Weda @DWeda
RT @MSFTMechanics: Use Cloud Shell without being in the Azure Portal. How about from a documentation page? Sure! Full demo here: https://t…
Daan Weda @DWeda
RT @Alex_ZZ_: Announcing the Just-In-Time VM Access public preview https://t.co/Gox1kHDf1E
Daan Weda @DWeda
RT @PowerShell_Team: PSSwagger – Automatically generate PowerShell cmdlets from OpenAPI https://t.co/MUE9PfM01o

Dat ontwikkeling voor Daan een tweede natuur is, blijkt ook wel uit zijn keuze voor LiveCare. Verschillende andere IT-bedrijven deden hem ook een aanbod, maar dan zou hij als enige expert in zijn vakgebied een eilandje vormen en dat wilde hij niet. Bij LiveCare maakt hij deel uit van een team. Met mensen met wie hij kan sparren en – voor Daan een belangrijke drijfveer – van wie hij kan leren. Elke dag beter worden, het liefst in een prettige omgeving waar ruimte is voor lol.

 

Bij LiveCare sinds: 1 juni 2015

Expertise: SCSM, Orchestrator, DSC, PowerShell, Automation

Klanten: SaaSplaza, Blue Sky Group, Gemeente Amsterdam, Belastingdienst