Derk van der Woude


Consultant & MCM

Derk van der Woude vindt het een geweldige uitdaging om zich in lastige omgevingen onder te dompelen. Dat blijkt wel uit zijn vakantiebesteding: grotduiken. Dat doet hij bijvoorbeeld in Belgische mijnen of Mexicaanse zeegrotten. In zijn werk is de Microsoft Certified Master al net zo. Daar implementeert hij doordachte oplossingen in complexe omgevingen.


"Kennisoverdracht moet
altijd onderdeel zijn van een traject."


'Keep it simple', is de lijfspreuk van Derk. Daarmee doelt hij op zijn insteek bij projecten. Op basis van zijn kennis en ervaring brengt hij problematiek terug naar de basis. Vervolgens implementeert hij de technische en financieel best onderbouwde oplossing voor klanten. Het zijn stuk voor stuk inovatieve Microsoft-oplossingen, die in- of extern grondig zijn getest.

Zijn voornaamste aandachtsgebied ligt in Universal Communications: Exchange en Lync. Daarbij heeft hij kennis van en ervaring met de volledige keten, van (cloud)identity tot BYOD. Voor hem is soepele samenwerking met klanten en partners essentieel om tot een goede oplossing te komen, waar alle partijen tevreden over zijn. Bij het traject hoort zeker ook goede kennisoverdracht. Dan kan de klant zelfstandig de opgeleverde omgeving onderhouden op korte en lange termijn.

Bij inovativ sinds: 1 maart 2015

Expertise: Office 365

Klanten: Endemol, KAS BANK, RAI Group, Gemeente Amsterdam, FloraHolland