Emile Smeets


Microsoft Licensing & Subscription Sales Consultant

Emile Smeets heeft iets met ritme en snelheid. Als een project een passend werkritme heeft, vloeien de processtappen als het ware in elkaar over. Bovendien is daar de creativiteit en de implementatiesnelheid van de oplossing bij gebaat, aldus Emile.

"Ook een creatieve oplossing moet gesmeerd blijven lopen. Bij zo’n oplossing hoort dan vanzelfsprekend het uiteindelijke licentiebeheer: als klant zou je je daar geen zorgen meer over hoeven te maken."


Ook een creatieve oplossing moet gesmeerd blijven lopen. Bij zo’n oplossing hoort dan vanzelfsprekend het uiteindelijke licentiebeheer: als klant zou je je daar geen zorgen meer over hoeven te maken. Servicegericht licentiemanagement ontzorgt de klant, zodat deze zich volledig kan concentreren op het eigenlijke operatieve doel: het werken met de oplossing. Na zijn opleiding Commercial Economics en Technical IT rolde Emile in de praktische Customer Service IT, de marketingkant van de toegepaste applicatiesoftware. Na veel ervaring opgedaan te hebben als Software Solutions Specialist voor business mobility en workplace management, stroomde Emile door naar de functie van Microsoft License Specialist.

Emile valt op door zijn ongeëvenaarde positiviteit. Als projectteamlid gaat hij uit van het principe dat elk probleem met een positieve instelling en de nodige creativiteit oplosbaar is. Daarnaast werkt hij met de kracht van kennisoverdracht. Een klant die tot in detail geïnformeerd is over de ontwikkelde oplossing, de bijbehorende applicatielicenties én de toekomstige opties en mogelijkheden, herkent de voordelen van een langdurige werkrelatie met inovativ dan ook direct.

Privé hecht Emile eveneens grote waarde aan het snelle en het ritmische. Naast een fanatieke wielrenner is hij namelijk ook nog eens een fervent drummer. Stevige rock en pop zijn essentieel in zijn leven. Hij heeft zelfs met zijn voormalige band ‘Moser’ in Paradiso gespeeld!

Op dit moment is Emile op zoek naar een nieuwe band waarin hij zijn drumvirtuositeit kan uitleven. Maar gezien zijn snelheid in alles wat hij doet, duurt ook deze zoektocht vast niet lang!

Bij inovativ sinds: 1 oktober 2016

Expertise: Microsoft Licensing (Volume, local & cloud licensing, Office365, Azure), licentiemanagement (van SMB tot Enterprise), Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP), Enterprise Mobility Suite (EMS)

Klanten: Ampelmann, SPAR