Jeroen Erkelens


Consultant

Jeroen Erkelens ontwikkelde zich in de loop der jaren van specialist in System Center naar specialist in productivity. Voor hem gaan servicemonitoring en werkplekontwikkeling hand in hand. Hij is dan ook de aangewezen man voor projecten die de kern van een organisatie raken: de mensen. Met zijn ‘can do!’-instelling helpt hij mensen motiveren en enthousiasmeren.


"Er is een verschil tussen iets doen en iets begrijpen.
Zodra je iets begrijpt ga je meedenken
in de hoogste versnelling."


Jeroen is betrokken en resultaatgericht. Weten waaraan hij begint en hoe hij iets moet doen is zijn sleutel tot succesvolle projecten. Dit vereist naast diepgaande technische kennis en analytisch denkvermogen ook inzicht in de bedrijfsvoering van de klant. Elke organisatie is immers anders.

@erkelensjeroen

Jeroen Erkelens @erkelensjeroen
RT @we_are_inspark: [WEBINAR] Hoe om te gaan met het ‘right to be forgotten’ recht binnen de #GDPR? Met @DerkVanDerWoude @ErkelensJeroen ht…
Jeroen Erkelens @erkelensjeroen
Microsoft not releasing patch for 20-year-old SMB flaw https://t.co/8mO5dghYUy via @hackread

Toch hebben alle projecten één ding gemeen: ze komen altijd voort uit de wensen en eisen van mensen. Bij projecten heeft Jeroen daarom veel aandacht voor de verwachtingen van de klant. Wat wil de klant met de oplossing bereiken? Dat is de essentiële vraag. Alleen wanneer de onderliggende verwachtingen naar voren komen, kun je gericht toewerken naar een oplossing die daadwerkelijk aansluit bij de behoeften van de klant.

De rode draad door elk project is het principe ‘voordoen, samen doen, zelf doen’. Jeroen brengt graag zijn kennis over, op zo’n manier dat mensen óók enthousiast worden. Voor hem geldt: pas wanneer iemand de technologie en processen echt doorgrondt, kan hij er zelf mee excelleren. Daarom besteedt hij in de laatste fase van een project ook vaak tijd aan observatie. Hoe gaan mensen om met de oplossing als hij er niet bij is? Of ze het werkelijk beheersen – daarmee staat of valt het succes van een project.

Overigens is Jeroen van mening dat van kennis delen iedereen beter wordt. Actief participeren in kennisdeling is voor Jeroen dan ook een groot goed. Zo zit hij binnen inovativ in het specialistenteam Office 365. Daarin wisselen collega’s kennis uit, bespreken ze klantcases en brengen ze interessante problemen in. Krachten bundelen, dat is medebepalend voor de onderscheidende kracht van inovativ. Ook is Jeroen actief op zijn blog. Daar werkt hij zijn eigen ideeën uit en passeren best practices de revue. Jeroen vindt: al helpt hij er maar één iemand mee, dan is het al waardevol genoeg om te delen.

Bij inovativ sinds: 1 maart 2014

Expertise: Office365, Azure, Exchange, Hybrid Identity

Klanten: National Aerospace Laboratory, Hogeschool Rotterdam, Manpower Uitzendbureau, Bentley Systems, UNIT4