Kieran Kloosterhuis


Consultant

Je zou Kieran kunnen zien als een self-made SharePoint-evangelist. Tijdens zijn studie Bedrijfskundige Informatica en Technology Management in Groningen verzamelde hij bij een aantal kleinere bedrijven nuttige kennis en ervaring op het gebied van gepatenteerde informatie- en platformsoftware. In 2010 leerde hij SharePoint kennen en constateerde dat dit vakgebied hem op het lijf geschreven was. Applicatieliefde op het eerste gezicht.

"Kieran zoekt zijn oplossingen voornamelijk buiten de geijkte kaders, maar juist wél binnen de benodigde eenvoud."

Kieran zoekt zijn oplossingen voornamelijk buiten de geijkte kaders, maar juist wél binnen de benodigde eenvoud. SharePoint Out-Of-The-Box (OOTB) maakt dit mogelijk: de basic features van SharePoint zijn de ultieme basis voor functionele, stabiele en daardoor zeer duurzame oplossingen.

De initiële klantwensen worden eerst helder in kaart gebracht en vervolgens met de pure, zuivere basisfunctionaliteiten van SharePoint OOTB bediend. Geen toeters en bellen, geen gadgets of complexe customizations die na elke upgrade voor problemen kunnen zorgen. Als de ruwe basis goed en stabiel is, kan van daaruit gekeken worden naar de complexere gebruikerseisen. Dat is ware efficiëntie, volgens Kieran.

Daarbij hoort een goed geïnformeerde klant: als beslissingen en implementaties informatief stevig onderbouwd zijn, krijgt de klant vanzelf een duidelijk beeld van het geplande eindresultaat. ‘De klant weet dan precies wat hij kan verwachten,’ aldus Kieran. Effectief verwachtingsmanagement, zo noemt hij dat.

Thuis laat Kieran het OOTB-principe overigens met liefde varen: daar creëert hij met pure basisingrediënten de lekkerste gerechten en komt er tijdens het kokkerellen zeker niets uit een pakje.

Apropos, op het lijf geschreven: als kind wilde Kieran al graag hogerop klimmen, maar ooit viel hij daarbij uit een hoge boom en brak beide polsen. Zijn rechterpols groeide scheef en kreeg zo de ideale stand voor het bedienen van, jawel, de computermuis. Sommige oplossingen groeien dus vanzelf.

Bij inovativ sinds: 1 september 2016

Expertise: SharePoint, Office 365

Klanten: Atos, Shell, ING, Rabobank, Conclusion, KWF, ProRail, KPN, DuraVermeer, Getronics, Mansystems