Rolf Schutten


Delivery manager

De nieuwe Jimmy Page, die wilde Rolf altijd graag worden. Als vierjarige nam hij een gitaar in handen en liet deze in de jaren die daarop volgden niet meer los. Doel was dan ook om te gaan studeren aan de Herman Brood Academie, maar een bijbaantje in de lokale computerwinkel veranderde alles: zijn IT-interesse was geboren.

"Rolf is uitermate snel en trefzeker als het om het vinden en implementeren van de optimale oplossing gaat."


Van het regelen van hardware-vernieuwingen tot platform-migratie, van datacenter-consolidatie tot informatieplanning, van probleemmanagement tot het ontwerp en de invoering van diverse VDI-oplossingen; Rolf is uitermate snel en trefzeker als het om het vinden en implementeren van de optimale oplossing gaat.

Daarbij speelt, naar zijn mening, een prettige en integere samenwerking de grootste rol: Rolf heeft zich jarenlang actief ingezet op het snijvlak van hogere bedrijfsvoering en IT, om zo de bedrijfsdoelen van de klant te faciliteren. Daarbij is een vruchtbare samenwerking en afstemming essentieel.

Volgens klanten bezit Rolf de zeldzame competentie om moeilijke onderwerpen makkelijk en tactvol onder woorden te brengen. Open communiceren ligt Rolf na aan het hart. Hij wordt door leveranciers getypeerd als een eerlijke, resultaatgerichte en ‘stevige’ onderhandelaar, die ook tijdens intensief werkoverleg en in lastige discussies steeds de juiste snaar weet te raken.

Zelf zegt Rolf: “Door goed samen te werken, heb je veel meer te bieden dan wanneer je in je eentje werkt en uitsluitend je eigen expertise aanbiedt. Het zijn uiteindelijk de mensen die het verschil maken.” 

Buiten zijn werk legt Rolf eveneens de nadruk op snelheid en trefzekerheid: met een compound- of een handboog schiet hij steevast in de roos. Maar goed, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Daarom zoekt hij zijn ontspanning op zijn motor (een Kawasaki ZX6R) en in de autoraces (Formule 1 en 3, DTM). En in het gepassioneerde gitaarspelen natuurlijk.

Voor Rolf staat het plezier hebben in alles wat je doet dan ook voorop: alleen dan ben je zowel op je werk als privé het meest productief.

Bij inovativ sinds: 1 september 2016

Expertise: Project management, Operations Management, Service Management, Process Management, Portfolio Management.

Klanten: Koninklijke Ahold NV, Politie NL, Microsoft, Hewlett Packard, Enterprise, NEH Group BV