Wijnand Houweling


Managing Partner

Wijnand Houweling maakt complexe zaken graag simpel. Met zijn analytische geest en zijn talent voor luisteren legt hij met veel enthousiasme de basis voor concrete en effectieve ICT-oplossingen. Dankzij zijn bedrijfskundige achtergrond en zijn ruime ervaring in diverse branches en multidisciplinaire teams heeft hij niet alleen oog voor functionaliteit en techniek, maar ook voor een gedegen adoptiestrategie. Immers: een oplossing bedenken is één, de oplossing zodanig implementeren dat deze daadwerkelijk voor een positieve omslag in een organisatie zorgt, is twee.

Wijnand heeft zijn roots in Rotterdam. Hij weet dus van aanpakken en heeft een gezonde drive voor klantsucces. Wanneer het erop aankomt, pakt hij met beide handen de verantwoordelijkheid om door te schakelen. Hij vindt het dan ook cool om het uiterste uit zichzelf en anderen te halen. Werken met de beste mensen, geïnspireerd raken door bijzondere klanten en bouwen aan langetermijnrelaties. Samen tot grootse prestaties komen en deze ook samen vieren.

Na zijn studie maakte Wijnand zich het marketingvak eigen in het bedrijfsleven. Naar het ICT-vakgebied stapte hij later over – dat was tijdens zijn vervolgstudie aan de RSM Erasmus University in Nederland, Frankrijk en de VS. Bij een gerenommeerde System Integrator ontwikkelde hij zich razendsnel. Zo zelfs, dat hij na enkele jaren besloot om zelf te gaan ondernemen. Binnen zijn eigen ondernemingen verlegde Wijnand de focus naar Microsoft-technologie, met name rond productivity, collaboration en social business.

Inmiddels is de tijd van generatie Z aangebroken, de generatie die altijd online is. Wijnand beseft als geen ander dat nu deze generatie toetreedt tot de arbeidsmarkt en de technologie voortschrijdt, slimmere manieren van samenwerken en kennisdeling nodig zijn. Generatie Z werkt in toenemende mate plaats- en tijdsonafhankelijk. Zowel op kantoor als in sportschool en zowel in de fabriek als in het park. In Wijnands visie ligt de toekomst dan ook in snelheid, transparantie, vertrouwen en social networks. Hij streeft ernaar om zijn inzichten en praktijkervaringen op eigentijdse wijze te delen met zijn klanten. Ook met generatie Z overigens – Wijnand wordt door Hogeschool Rotterdam, de Haagsche Hogeschool en RSM Erasmus University regelmatig uitgenodigd als gastspreker. 

 

 

Bij inovativ sinds: 1 april 2015

Expertise: Office 365, SharePoint 2013, SharePoint Online, Yammer, OneDrive, Microsoft Power BI

Klanten: Mazars, VolkerRail, VolkerInfra, VolkerWessels, Vialis, Van Hattem & Blankevoort