Intune

Bij veel organisaties is een wildgroei aan mobiele apparaten ontstaan. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe gaat u om met databeveiliging of softwaredistributie? Nu is er Microsoft Intune. Daarmee beheert u eenvoudig pc's, mobiele apparaten en applicaties – ongeacht locatie en tijdstip. U beschikt over functionaliteiten voor antivirus, softwaredistributie, software-updates, settingsmanagement en in-app beheer. Dit alles vanuit één enkele beheerconsole. 

Standalone of hybride 
Voor Microsoft Intune zijn twee scenario’s beschikbaar:

  • Microsoft Intune Standalone: In de standalone setup beheert u Intune volledig via een webinterface in de Cloud. U voert alle operationele handelingen – zoals beheer van pc’s en mobiele apparaten, beleidsinstellingen, software-updates en rapportages – uit vanuit de webconsole. Dit scenario heeft een kleine voetprint en vereist geen verdere lokale infrastructuurcomponenten.
  • Microsoft Intune Hybrid: Bij de hybride setup wordt Intune geïntegreerd in een bestaande on-premise Configuration Manager 2012 R2-omgeving. U beheert mobiele apparaten vanuit de Configuration Manager 2012 R2-console.

Beveiliging bij diefstal en verlies 
Met Intune voorkomt u dat bedrijfsgegevens in verkeerde handen vallen. Zo kunt u mobiele apparaten op afstand (selectief) wissen of blokkeren bij verlies of diefstal. U beschermt apparaten – inclusief beheerde en niet-beheerde applicaties – met beleidsinstellingen (policy’s).

Gebruiksvriendelijk 
Intune biedt een eenduidige gebruikerservaring, ongeacht apparaat of locatie. Via een selfserviceportal registeren, resetten of verwijderen ze apparaten, installeren ze applicaties en hebben ze (selectief) toegang tot bedrijfsgegevens.

Ondersteuning voor de nieuwste toestellen 
Een groot voordeel van Intune als cloudplatform zijn de updates die maandelijks worden uitgebracht. Zo weet u zeker dat u steeds de nieuwste toestellen (platforms) en functionaliteiten ondersteunt. En u bent niet afhankelijk van een servicepack of cumulatieve updates.

Volledig beheer via één console
Bij Intune heeft u via een gebruiksvriendelijke console direct inzicht in alle pc’s en mobiele apparaten. U bekijkt de status van updates en malware, potentiële problemen, beveiligingsbeleid, compliance en meer. Via een internetverbinding installeert u moeiteloos applicaties op de beheerde mobiele apparaten. Dat geldt voor alle pc’s met de Intune-cliënt en voor mobiele apparaten met de Company Portal voor Android, iOS en Windows Phone.

Applicaties beheren 
Doordat Office apps volledig zijn geïntegreerd op Android, iOS en Windows Phone kunt u het gedrag ervan volledig beheren. U bepaalt als organisatie wat beheerde en niet-beheerde applicaties zijn. Zo sluit u bijvoorbeeld uit dat gebruikers tekst of data kopiëren naar niet-beheerde applicaties. Overigens kunt u met Applicatie Wrapper ook voor niet-Office apps het gedrag bepalen.

Licentievormen 
Voor Intune zijn meerdere licentievormen mogelijk: een afzonderlijke licentie of als onderdeel van de licentie voor Enterprise Mobility Suite (EMS). De laatste is beschikbaar voor organisaties met een Enterprise Agreement. De EMS-licentie is zeer kostenefficiënt. U beschikt dan bovendien over extra functionaliteiten als Azure Active Directory Premium en Azure Rights Management Services voor een fractie van de kosten.