Microsoft Operations Management Suite:
één portal voor al uw beheertaken

Microsoft Operations Management Suite maakt beheer vanuit de Microsoft cloud mogelijk. U beheert gemakkelijk alle onderdelen van uw hybride omgeving, hoe groot uw bedrijf ook is. De Operations Management Suite (OMS) is een Management-as-a-Service (MaaS), die naadloos integreert met uw bestaande System Center-omgeving. Naast log-analyse biedt de oplossing IT-automation, functies voor beveiliging en compliancy, en Availability OnDemand met diensten als Azure Backup en Azure Site Recovery. 

Log-analyse
Microsoft Operations Management Suite bevat een uitgebreide module voor log-analyse. Daarmee verzamelt, bewaart en analyseert u moeiteloos logdata van Windows- en Linux-servers – ongeacht omvang, bestandsvorm of locatie. Dankzij slimme filters vergaart u met één muisklik operationele gegevens van de omgeving. Problemen worden snel helder, net als mogelijke oplossingen. De ingebouwde Gallery geeft u toegang tot handige tools, waaronder capaciteitsplanning, alerting en Best Practices-rapportages. Ook doorzoekt u eenvoudig actuele en historische data.

Tijd besparen met IT-automation
Via de cloud automatiseert u eenvoudig veelvoorkomende, tijdrovende beheertaken. De IT-automationmodule in Operations Management Suite is gebaseerd op Powershell en integreert naadloos met Microsoft Azure. U maakt zelf eenvoudig runbooks of gebruikt bestaande templates uit de Gallery. Via zogenaamde runbookworkers automatiseert u niet alleen taken in de cloud, maar ook in uw eigen datacenter

Availability OnDemand: voordelig uptime behalen
Een tweede datacenter wordt overbodig wanneer u Azure inzet als disaster recovery site. Zo reduceert u kosten en werk. Azure Site Recovery ondersteunt zowel Hyper-V als VMware. U beveiligt er net zo veel virtuele machines mee als nodig is – de cloud groeit met u mee. U heeft de zekerheid van 99.9% uptime. En de oplossing is zeer voordelig: u betaalt immers uitsluitend voor de beveiliging en voor machines die u daadwerkelijk in Azure opstart. Met Azure Backup beschikt u bovendien over gegarandeerde back-up van bestanden en machines. In de cloud bewaart u die zo lang als u wilt; tapes zijn niet nodig.

Beveiliging en compliancy
Het beveiligen van servers, data en gebruikers kan een dagtaak zijn. Zo zijn patching, intrusiondetectie en anti-malware allemaal noodzakelijk om uw bedrijf te beveiligen. Met de krachtige, geïntegreerde Operations Management Suite voert u deze taken centraal en met aanzienlijk minder inspanning uit. De oplossing ondersteunt naast Hyper-V en Windows Server ook Amazon (AWS) en VMware. U voldoet er in no-time mee aan compliancy en regelgeving. Via de Gallery beschikt u over kant-en-klare oplossingen, zoals Best Practices-rapportages en overzichten in patchmanagement.