StorSimple

Uw bedrijfsdata vragen steeds meer opslagruimte. Hoe houdt u dat tempo bij zonder dat het in de papieren gaat lopen? Hoe verzekert u zich van de veiligheid en betrouwbaarheid? En kunt u zeker zijn van de bedrijfscontinuïteit?

Om de groei van de data in uw datacenter veilig en voordelig op te vangen, biedt Microsoft StorSimple. Met deze oplossing vergroot u moeiteloos de opslagcapaciteit in Azure tot maar liefst één petabyte. Om de kosten hoeft u het niet te laten: vergeleken met een traditionele oplossing bespaart u 60 tot 80%.

Efficiënt omgaan met uw investering
Bij de gemiddelde organisatie is 80% van de opgeslagen data statisch. Toch wordt voor de opslag en het beheer van die statische data meestal de prijzige SAN-storage-oplossing gebruikt. Die is daar echter niet voor bedoeld – uw investering wordt niet efficiënt benut. StorSimple Hybrid Cloud Storage is wél een kostenefficiënte oplossing voor de opslag van statische data. StorSimple is gecertificeerd door Microsoft en VMware, en is het antwoord op de belangrijkste uitdagingen rond infrastructuur, kostenbeheer en datarecovery.

Eenvoudig met veel mogelijkheden
Met StorSimple integreert u op veilige en transparante wijze de lokale (on-premises) opslag met de Windows Azure Cloud. Het is een eersteklas oplossing voor primaire dataopslag. Implementatie van StorSimple is zeer eenvoudig. U beschikt direct over snelle lokale opslag, en uitgebreide mogelijkheden voor automatische tiering, de-duplicatie, compressie, dynamische archivering, beveiliging, back-up en disaster recovery op basis van Cloud-technologie.

Tot 80% minder kosten voor opslag
U bespaart met de StorSimple Hybrid Cloud Storage van Microsoft drastisch op de kosten voor dataopslag, met maar liefst 60 tot 80%. De oplossing maakt gebruik van de voordelige Microsoft Azure Storage-service. Data worden verplaatst naar Microsoft Azure en zijn continu toegankelijk. De capaciteit kunt u on-demand uitbreiden – u betaalt enkel voor wat u in Microsoft Azure gebruikt. Dat is een stuk goedkoper en efficiënter dan het elke keer uitbreiden van uw kostbare lokale storage-oplossing.

Veilige encryptie
Voorafgaand aan opslag van de data in de Cloud vindt de-duplicatie, compressie en versleuteling plaats. Versleuteling gebeurt zowel vooraf met de data als tijdens het transport met AES-256; alleen u bent in het bezit van de sleutel.

Gewaarborgde continuïteit
Mochten zich binnen uw organisatie onverhoopt incidenten voordoen, dan beschikt u dankzij StorSimple in no-time weer over al uw data. De oplossing biedt uitgebreide mogelijkheden voor back-up en disaster recovery op basis van snapshottechnologie. Dataherstel is mogelijk vanaf vrijwel elke locatie met een internetverbinding; dat gaat tot wel honderd keer sneller vergeleken met traditionele back-upmethodes binnen de Cloud. Ook kunt u op regelmatige basis DR-testen uitvoeren zonder dat dit van invloed is op de continuïteit van systemen en applicaties.

Virtual Appliance
In Microsoft Azure kunt u een clone van uw data koppelen aan een virtuele StorSimple-appliance waarmee de data beschikbaar komen voor virtuele machines die draaien in Microsoft Azure. Dit is interessant voor testdoeleinden, voor data-analyse zonder impact op productie of voor een snelle migratie van uw storage naar Microsoft Azure. 

Ook besparen op uw opslagkosten?
Inovativ begeleidt organisaties bij de overgang van bestaande IT-systemen naar hypermoderne infrastructuren. Gestroomlijnde omgevingen, dankzij System Center, Hyper-V en Azure. En vooral met aansluiting op de Cloud, voor ongekende nieuwe mogelijkheden. StorSimple is een waardevolle aanvulling op het portfolio. Wilt u ook kostenefficiënte opslag van data? Bel of e-mail ons – we rekenen graag uit wat u kunt besparen. Liever met eigen ogen zien? Maak dan een vrijblijvende afspraak, we demonstreren het graag live aan u!