System Center 2012 R2

Microsoft System Center 2012 R2 verandert de manier waarop we IT-diensten en -applicaties aan organisaties leveren en beheren. De totaaloplossing maakt optimaal gebruik van public en private cloud, en beheert deze vanaf één punt. U beschikt onder meer over geïntegreerde monitoring, werkplekbeheer, servicemanagement inclusief selfservice-portal, en virtualisatiebeheer.

Dankzij System Center 2012 R2 profiteren organisaties direct van public en private cloud, rekening houdend met de eigen unieke behoeftes. Elk component van de System Center-suite heeft z’n eigen focus – de componenten werken samen om totaalbeheer mogelijk te maken. System Center 2012 R2 bestaat uit deze verschillende componenten:

-   Operations Manager
-   Orchestrator
-   Service Manager
-   Virtual Machine Manager
-   Data Protection Manager
-   Configuration Manager
-   Endpoint Protection

Wat System Center 2012 R2 uniek maakt is de enkele, overkoepelende licentie. We rekenen u graag de business case voor, en hoe u binnen uw organisatie geld bespaart.

Operations Manager 
System Center 2012 R2 Operations Manager, vaak ook SCOM of OpsMgr genoemd, zorgt al jaren voor uitgebreide monitoring. Middels zogenaamde management packs bewaakt u pro-actief onderdelen als servers, netwerk en virtualisatie. Inovativ implementeert Operations Manager als onderdeel van zijn Business Service Monitoring-aanpak (BSM) – een bewezen aanpak voor ketenmonitoring van de belangrijke bedrijfsapplicaties. Die omvat ook onderdelen als Audit Collection Services (ACS) voor security-monitoring en de koppeling naar Azure OpInsights voor onder meer capaciteitsplanning.

Orchestrator 
System Center 2012 R2 Orchestrator automatiseert taken in het datacenter of in uw cloud. Via een grafische interface ontwerpt u zogenaamde runbooks. Die bestaan uit een serie taken die samen een proces automatiseren. Om taken te automatiseren kunt u daarnaast ook Service Management Automation (SMA) van Azure Pack in combinatie met Powershell gebruiken. Zo beschikt u over een complete oplossing voor het wegnemen van handmatige en/of repeterende taken. U professionaliseert uw IT en bespaart aanzienlijk op de kosten.

Service Manager 
System Center 2012 R2 Service Manager (SCSM of SvcMgr) zorgt voor servicemanagement. Het vervangt uw huidige tooling voor ITIL-processen als incident-, change- of configuration-management. De unieke aanpak met de geïntegreerde CMDB zorgt dat de stand van zaken altijd up-to-date is. Gebruikers vragen via de Cireson selfservice-portal eenvoudig zelf diensten en applicaties aan; de portal is op elke device te openen. Via Orchestrator automatiseert u deze Service Requests. U bespaart zo tijd en geld.

Virtual Machine Manager 
Met System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager beheert u gevirtualiseerde omgevingen. Het biedt uitgebreid management voor Hyper-V en integratie met VMware en VirtualCenter. Zo beheert u op een centrale manier onder meer host- en netwerkinstellingen. In combinatie met Windows Azure Pack levert dit onderdeel het Microsoft-platform als dienst naar de organisatie.

Data Protection Manager 
System Center 2012 R2 Data Protection Manager (DPM) is een oplossing voor backup. Het maakt elke 15 minuten een snapshot van de data en synchroniseert deze naar zijn disks. Uw gegevens zijn dus continu beschermd. DPM maakt backups van Windows-clients, en biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf bestanden terug te zetten, via een plugin op Windows Verkenner. Voor het opslaan van backup-informatie kunt u gebruikmaken van eigen schijfopslag, maar ook van Microsoft Azure.

Configuration Manager 
System Center Configuration Manager (SCCM of CfgMgr) biedt werkplek- en applicatiebeheer. U voorziet pc’s, laptops en tablets volledig geautomatiseerd van het Windows besturingsysteem. Via dezelfde interface kunt u ook vanuit één centrale locatie applicaties en instellingen installeren en configureren. Met de patch-managementfunctie voorziet u werkplekken en servers van de maandelijkse patches. Sinds enige tijd is integratie met Microsoft Intune mogelijk. Daarmee beheert u ook mobiele apparaten als Windows-tablets, iPads, iPhones, en Android-tablets en -telefoons.

Endpoint Protection 
Microsoft Antimalware is een bewezen oplossing die al miljoenen thuis-pc’s beschermd. Als System Center Endpoint Protection is het nu ook beschikbaar voor zakelijke werkplekken. Het is volledig geïntegreerd in System Center 2012 R2 Configuration Manager. Dat scheelt u veel kosten: u heeft immers al een System Center-licentie en hoeft geen antivirussoftware van derden aan te schaffen. Endpoint Protection is gemakkelijk te beheren via SCCM.

 

 • Wilt u meer weten over Microsoft System Center?
  Heeft u vragen? We staan klaar om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

  Wouter Visser
  Consultant
 • Wilt u meer weten over Microsoft System Center?
  Heeft u vragen? We staan klaar om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

  Alex Smits
  Delivery Manager