Terug naar system center

Windows Azure

Windows Azure is een open en flexibel cloudplatform van Microsoft dat zowel Platform as a Service (PaaS) mogelijkheden biedt zodat u uw .NET applicatie kunt hosten in de cloud zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur daaronder, alsmede dat het ook Infrastructure as a Service (Iaas) mogelijkheden biedt zodat u uw bestaande applicatie inclusief besturingssysteem kunt hosten in de cloud en tot in de puntjes controle heeft over de onderliggende instellingen. Doordat u gebruik maakt van de door u bekende tools voor identiteit, ontwikkeling en beheer (Active Directory, Visual Studio en System Center) kunt u daadwerkelijk een Hybride IT omgeving maken – gebruik maken van Cloud als aanvulling op uw bestaande IT-infrastructuur ; het beste van beide werelden.

Altijd beschikbaar
De datacenters van Microsoft waarin het Azure biedt, hebben een gegarandeerde SLA van 99.95% en zijn dus zo goed als altijd beschikbaar. Gebruik het bijvoorbeeld om snel en eenvoudig sites voor een maximaal schaalbare cloudomgeving te implementeren waar u klein kunt beginnen en omhoog kunt schalen als uw verkeer toeneemt. Gebruik de talen en de open-sourcetoepassingen van uw keuze en implementeer deze met FTP, Git en TFS. Windows Azure-services zoals SQL Database, Caching, CDN en Opslag zijn eenvoudig te integreren. Of gebruik het juist om een infrastructuur volgens uw voorwaarden te bouwen: binnen enkele minuten virtuele machine met Windows Server en Linux implementeren en uitvoeren. Migreer bestaande VHD-schijven uit virtuele machines zonder bestaande code te wijzigen. Verbind uw bestaande netwerk veilig met virtuele machines die worden uitgevoerd in Azure.

System Center 2012 SP1
In de SP1 release van System Center 2012 zal Microsoft verdere mogelijkheden bieden voor integratie met Azure. Zo biedt System Center 2012 App Controller u de mogelijkheid om uw Azure diensten tesamen met de on-premise cloud diensten te beheren. Maar ook System Center 2012 Virtual Machine Manager wordt uitgebreid om de migratie van virtuele machines naar Azure te kunnen verzorgen, als onderdeel van de IaaS mogelijkheden.

Geen kosten vooraf, betaal wat u gebruikt
Het kenmerk van een cloud dienst, en dus ook van Azure, is dat u geen kosten vooraf hebt. U kunt een account aanmaken, uw financiele gegevens invoeren en uw eerste dienst aanmaken. Pas als u daadwerkelijk zaken uit Azure gaat gebruiken, krijgt u een rekening – maar alleen voor wat u gebruikt. Ideaal als u dus even tijdelijk wilt opschakelen of juist de dienst even offline neemt. Uiteraard is Windows Azure er als proefversie. Vraag ons naar een vrijblijvende demonstratie en/of een gesprek over hoe Azure uw bedrijf kan helpen om kosten flexibel te maken met de hybride IT mogelijkheden die Microsoft biedt.